IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затаява дъх в очакване на изказването на Джером Пауъл*

Енергийният сектор е един от най-големите печеливши  в рамките на S&P 500, прибавяйки 0,9%

17:40 | 24.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на американската фондова борса започват новата редовна сесия без значителни изменения в очакване на сигнали от управителя на Федералния резерв Джером Пауъл за битката на регулатора с инфлацията, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,1% в сряда. От своя страна, широкият измерител S&P 500 остава без промяна, а технологичният Nasdaq Composite напредва с 0,2%.

Енергийният сектор е един от най-големите печеливши в рамките на S&P 500, прибавяйки 0,9%.

Dow и S&P 500 отчетоха трета поредна сесия на спадове във вторник. Технологичният Nasdaq Composite остана без значителна промяна. Засега широкият измерител е напът да остане без изменение за месеца, след като напредна с над 9% през юли.

Инвеститорите остават фокусирани върху предстоящия ежегоден симпозиум на централните банкери от Федералния резерв в Джаксън Хол, започващ в четвъртък. За петък се очаква изказването на гуверньора Джером Пауъл, като прогнозите са, че той ще потвърди целта на регулатора да се пребори с инфлацията и да държи под контрол очакванията за бъдещото увеличение на цените.

„Финансовите пазари ще останат в неспокойни води до речта на председателя на Фед Джером Пауъл в Джаксън Хол в петък“, коментира Едуард Моя, старши пазарен анализатор на Oanda. „Той може да има затруднения с това да убеди пазарите, че е съгласен със затягането на политиката и предизвикването на рецесия. Икономиката очевидно се забавя, но все още е прекалено рано Фед да сигнализира, че те (ръководството – бел. ред.) ще са по-малко агресивни със затягането на политиката“, допълва той.

При отделните акции тези на компанията за спортно оборудване Peloton Interactive поскъпват с над 16%, след като производителят сключи сделка за продажба на продуктите си в Amazon. Peloton се опитва да разшири потребителската си база на фона на загуба на инвеститорско доверие. Акциите на компанията са загубили около 70% от стойността си тази година и около 90% спрямо 52-седмичния си връх.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 3,1% и 3,299%.

Доларовият индекс също се повишава с 0,4% до 109,01 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола също е на зелено. Фючърсите на международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,4% до 100,66 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол с 0,6% до 94,26 долара за барел.

Златото обаче поевтинява с 0,2% до 1757,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още